Pe drumul vinurilor chiliene

Pe drumul vinurilor chiliene

0

Anzii se pot vedea din orice podgorie aflata in Valea Centrala din Chile, situata intre munti la est si Pacific la vest, avand la nord Atacama – cel mai uscat desert de pe pamant.

Clima unica asigura conditii propice pentru crestere si apara via de boli, iar raurile care uda campia fertila asigura apa pentru coacerea fructelor.

La sud de Santiago, raul Maipo curge spre vest, pornind de la poalele Anzilor si traverseaza Valea Centrala.

Fertila Vale Maipo este una dintre cele mai importante si mai vechi zone viticole din Chile, dar au aparut si podgorii noi in amonte sau la Maipo Alto. Aici cresc specii de struguri din care se obtin Cabernet Sauvignon, Chardonnay si vinul local Carmenere.

Cele mai bune vinuri se obtin din viile aflate in zone inalte, ca Maipo Alto. Acestea includ Antiyal, prima „podgorie-garaj”, care produc cantitati mici de vin, folosind tehnici biodinamice.

La cinci minute departare se afla Perez Cruz, o alta podgorie moderna, bine proiectata.

In zona mai joasa a Vaii Maipo, podgoriile mari se lauda cu restaurante selecte si cu echipamentele cele mai moderne pentru producerea vinului.

Perioada optima : Aprilie-mai (toamna) si septembrie-octombrie (primavara) sunt perioadele cele mai bune pentru vizitarea podgoriilor.

Durata calatoriei : Trei zile sunt suficiente pentru a vedea punctele de atractie din Valea Maipo.

De stiut : Valea Maipo este cam la 80 km sud de Santiago si inchiriati o masina cu care sa vizitati zona. Este de preferat sa luati legatura din timp cu reprezentantii podgoriilor pentru a afla orele de vizita si daca au vinurile pe care le preferati (in cazul in care aveti vreun vin preferat, dintre cele produse acolo !)

Informatii utile : Daca doriti sa incercati vinuri chiliene mai putin cunoscute, mergeti in vest, catre zona Casablanca, ceva mai rece, aflata intre Santiago si Valparaiso. Aici, podgorii precum MATETIC si CASA MARIN, din Valea San Antonio, produc noi tipuri de Sauvignon si Pinot Noir.

Atractii :

  • Va veti face o idee asupra dimensiunilor reale ale orasului Santiago, pe masura ce peisajul se schimba, de la haosul urban, la solitudinea podgoriilor.
  • Bucurati-va de un tur si de o degustare in Concha y Toro din Pirque, una dintre cele mai mari si mai vechi podgorii din vale.
  • Remarcati contrastul dintre vinurile seci si rafinate obtinute in zona montana din apropierea Anzilor si vinurile fructate din vale.
  • Luati masa la Almaviva, podgoria care este detinuta partial de familia ROTHSCHILD, care combina cunostinte importante din zona Bordeaux cu managementul chilian.
images
Sursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unice, National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!