Aceasta sectiune a site-ului va cuprinde, in cadrul celor doua subrubrici – “D-ale bucatarilor” si “D-ale bunicii” secrete culinare ce va vor face mai usoara viata in bucatarie.
Si….de ce nu si in viata de zi cu zi ?!
Si pentru ca nu am pretentia de a le cunoaste eu pe toate, va invit si pe voi, dragii mei internauti, sa adaugati secrete culinare, pe care sa le impartasiti astfel si altora. Pentru ca….in definitiv…. SECRETE, SECRETE, DAR SA STIM SI NOI !
Pe Chef buzu.com, portal de gastronomie, veti afla numeroase secrete culinare si veti beneficia de sfaturi culinare provenite de la profesionisti.
Chefbuzu.com, partenerul dumneavoastra in secrete culinare si sfaturi culinare demne de luat in seama!
Chefbuzu.com – portal de gastronomie pentru toti!
Chefbuzu.com va asteapta cu secrete culinare, sfaturi culinare si retete usor de preparat. Va invitam sa vizitati site-ul nostru de retete culinare online si sa incercati retetele noastre: retete de sosuri, mancaruri de regim, preparate culinare din peste, retete de prajituri si dulciuri, etc.
Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.
emilia
Buna ziua,
Sunt una dintre cei care apreciaza o mancare buna si care, chiar, gaseste timp sa si prepare asa ceva. Ba chiar, imi si pun imaginatia la treaba si „nascocesc” cate ceva sau, modific unele retete existente (pana la urma, imaginatia in bucatarie este foarte importanta, nu?). Si, culmea! imi si ies niste preparate foart bune. (Cel putin, asta este parerea celor care le gusta.) Daca se poate, ti-as scrie aici cateva din retetele mele si, daca vrei, testeaza-le si spune-mi parerea unui bucatar profesionist. As putea primi un raspuns?
Multumesc,
E.T.
aurel baciu - benicarló - ES (orig. buzau - RO)
Foarte adevarat Emilia. In bucatarie trebuie sa ai imaginatie, numai ca trebuiesc respectate cu strictete anumite reguli de baza, si apoi imaginatia sa fie controlata de elemente tehnice si artistice, pentru ca produsul final sa fie apreciat proportional cu munca depusa de bucatarul respectiv pentru realizarea sa. Nu stiu daca stii ca un bucatar de talie, cand realizeaza ceva de „nouvelle cuisine – bucataria de autor” are multe puncte de urmarit, cum ar fi estetica (proportii) arhitectura (inaltimea platoului) armonie (asortarea culorilor din farfurie, dupa montaj) savoare ( ordinea perceperii gustului de catre client) etc
Nu degeaba se spune ca oamenii prima data mananca cu nasul, apoi cu ochii si abia a-3-a oara mananca cu gura, in plus de toate cele pe care le-am enumerat anterior, un bucatar trebuie sa fie un om de mare cultura, (are mereu de invatat cate ceva) pentru a-si putea defini rafinamentul si pentru faptul ca mancarea este parte din cultura unui teritoriu. Scuze daca plictisesc. voi reveni cu amanunte punctual si daca vei considera ca sunt necesare. In final nu se trateaza doar de imaginatie si punct. Onorat, daca – ti va fi utile punctarile mele, Aurel Baciu.
aurel baciu - benicarló - ES (orig. buzau - RO)
Nu stiu de ce in Romania – pe caldurile alea mari din lunile iunie iulie si august, de peste 38º C – nu se introduce in meniul de zi cu zi al fiecaruia „gaspacho andaluz” . Este o supa rece, preparare cruda (in obtinerea careia, legumele nu-si pierd din valoarea nutritiva prin fierbere). Este simplu de preparat, ieftin, racoritor si plin de vitamine. Se pot gasi aici doar 2-3 secrete de bucatarie pentru ca gaspacho sa fie apreciat in timpul servirii.1). Sa fie rece (se pot adauga in timpul servirii 1-2 cuburi de gheata, 2). uleiul de masline folosit sa fie de calitate (vigen, extra si intens) si 3). painea din compozitie da un gust deosebit preparatului, daca inainte de incorporare se introduce 3 min. la microunde. Daca doriti reteta, oricand, oricui cu cea mai mare placere,si in plus orice reteta din ce v-ar interesa din bucataria mediteraniana.
Pofta buna – Aurel Baciu