La poalele Anzilor, la un pahar de vin Malbec !

La poalele Anzilor, la un pahar de vin Malbec !

0

Zilele calde si insorite, noptile racoroase, si apele pline de substante minerale provenite din topirea zapezilor, specifice regiunii Mendoza, adauga complexitate si mister la ceea ce ar putea fi un alt vin bogat, suculent si fructat.

Pornind spre sud, de pe strazile largi ale orasului Mendoza, din vestul Argentinei, puteti vizita majoritatea podgoriilor care produc renumitul Malbec, intre care Catena Zapata, Achaval Ferrer, Paul Hobbs Vina Cobos, Dominion del Plata, Bodega Norton si Bodega Salentein.

Cei 160 km de drum pitoresc pana la Valle de Uco sunt o lectie intr-ale gustului in sine, intrucat zonele nordice de langa Mendoza produc un Malbec mai structurat, mai robust, in vreme ce mai spre sud, inaltimile ceva mai mari ofera mai multa eleganta si arome florale vinului.

Inaltimile ametitoare si crevasele Anzilor, monumentali si invesmantati in gheturi asigura decorul calatoriilor pe dealurile regiunii Mendoza, scaldate in lumini si umbre pe durata intregii zile.

Rezervati-va timp pentru a vizita Museo del Vino San Felipe din Maipu, dedicat istoriei producerii vinului in regiune, cu una dintre cele mai mari colectii de echipamente viticole si de artefacte care au legatura cu producerea vinului.

La capatul fiecarei zile petrecute explorand podgoriile, Mendoza va va seduce cu farmecul sau european, cu inghetata facuta in casa si cu bucataria sa de clasa mondiala.

Perioada optima : In cursul toamnei argentiniene si la vremea culesului (martie-aprilie). Si primavara este bine (septembrie-octombrie). Sarbatoarea Vendimia sau sarbatoarea culesului se desfasoara in primul week-end din luna martie.

Durata calatoriei : Rezervati-va cel putin 5 zile pentru a vizita podgoriile.

De stiut : Multe podgorii primesc vizitatori doar cu programare, de aceea contactati-le cu o saptamana inainte. Mai toate sunt inchise sambata si duminica. Pentru Vendimia, rezervarile la hotel trebuiesc facute cu circa 6 luni inainte.

Informatii utile : Dupa ce iesiti de pe autostrazile principale va puteti rataci, deoarece nu exista indicatoare rutiere, iar hartile nu va prea ajuta, de aceea este bine sa rezervati o masina cu sofer local, care costa circa 10 USD/ora.

Atractii :

  • Relaxati-va la sfarsitul zilei cu o empanada (sau chiar cu doua !) si cu o sticla de Malbec, de culoarea cernelii, in curtea hotelului Park Hyatt din Mendoza, de unde puteti admira Plaza Independencia.
  • Vizitati targul de vechituri de duminica, organizat in Chacras de Coria, la 20 km de Mendoza si gustati un Chardonnay inmiresmat, la o cafenea in aer liber.
  • Bucurati-va de preparatele minunate de la Restaurant 1884 si de la Francesco Ristorante, dar si in podgoria Familia Zuccardi.
mendozawineSursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unica, National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!