Experienta culinara intr-un DEPACHIKA din Tokyo !

Experienta culinara intr-un DEPACHIKA din Tokyo !

0

DEPACHIKA sunt subsolurile cu alimente din magazinele universale ale orasului Tokyo.

Dupa ce intri in subsolul magazinului universal Takashimaya din districtul Nihonbashi din Tokyo simturile itivor fi suprasolicitate.

Incepand cu vanzatorii care isi lauda marfa, pana la aromele ce plutesc in aer si te fac sa salivezi, dar si ofertele de pe rafturi, experienta este de-a dreptul coplesitoare.

Mai toate marile magazine universale din Tokyo au un subsol unde se vand produse alimentare, numit depachika, plin de tot felul de delicatese pentru gurmanzi – alimente pe care sa le oferi in dar, preparate ale unor restaurante renumite, specialitati din intreaga Japonie si bunatati din strainatate.

Incepeti cu produsele de patiserie – aici puteti gasi chiar si cornuri si baghete autentic frantuzesti.

Raioanele de carne au sir dupa sir de wagyu (carne de vita), in fasii subtiri ca foaia de hartie, pentru a fi folosita la shabu shabu (carne feliata fin si legume servite cu sos.

Imahan, un restaurant renumit pentru sukiyaki, are un raft in raionul de la Takashimaya, unde puteti degusta carnea care este atat de frageda ca se topeste in gura.

Raioanele de alimente gata preparate il ispitesc pe cumparator cu pui fript yakitori, tempura prajita cu grija si cutii viu colorate pentru a putea lua mancarea de pranz.

Pentru desert, nu trebuie ratate minunatele wagashi (produse de cofetarie) de la standul Toraya, care reflecta anotimpurile cu motive de flori de cires, primavara si frunze de artar, toamna.

Perioada optima : in orice perioada din an.

Durata calatoriei : Cateva ore, ori legati incursiunile in depachika, de alte vizite.

De stiut : Majoritatea magazinelor mari din Tokyo au cate un depachika, iar in multe se poate ajunge direct din statiile de metrou mai importante. Printre cele mai bune se numara Isetan din Shinjuku, Tokyu de la statia Shibuya, Mitsukoshi din Ginza si Takashimaya din Nihonbashi. Daca vreti sa evitati aglomeratia, programati aceste vizite in timpul saptamanii mai degraba decat in week-end si evitati zilele de sarbatoare. Ora de inchidere este ora 20.00.

Informatii utile : Daca sunteti pasionat de ciocolata, vizitati Tokyo in primele 2 saptamani din februarie, inainte de Ziua Sfantului Valentin, cand in diversele depachika veti gasi oferte bogate si foarte variate.

Atractii :

  • Magazinele Takashimaya si Isetan au gradini pe acoperis, unde puteti face un picnic.
  • Cel mai frumos magazin de ciocolata este Jean Paul Hevin din Isetan. Bomboanele de ciocolata sunt expuse ca niste nestemate.
  • Asezati-va la tejgheaua unei tarabe cu fructe si savurati o felie din cel mai zemos – dar si cel mai scump – pepene pe care l-ati gustat vreodata.
  • In Takashimaya vizitati Magazinul Peck from Milan, care importa branzeturi italiene si carne conservata.
  • Untoasele napolitane sub forma de trabuc de la Standul Yoku Moku pot reprezenta niste daruri excelente.
DEPACHIKA TOKYO 2Sursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unica, National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!