Bucataria vietnameza – combinatia perfecta intre bucatarie si cultura.

Bucataria vietnameza – combinatia perfecta intre bucatarie si cultura.

0

Coriandrul proaspat se infuzeaza imediat ce este pus in bolul aburind de pho, supa cu taitei.

Cafeaua groasa, neagra, curge printr-o sita mica de otel in ceasca mica de dedesubt.

Cateva baghete proaspete topaie marunt intr-un cos montat in spatele unui scuter.

In intregul Vietnam, aromele sunt proaspete, usoare si vii, iar un tur culinar este modalitatea cea mai placuta de a intelege cultura locala.

Intre mancarurile gustoase se numara cha ca (peste prajit) in Hanoi, banh beo (clatite din faina de orez cu creveti, hasma si sos de peste) in Hue, si banh mi (sandvich cu bagheta), la un restaurant in aer liber din Ho Si Min (Saigon).

Multe feluri de mancare vietnameza reflecta influentele coloniale – putin din China, putin din Cambidgia, dar si ceva din bucataria franceza. La acestea se adauga ingredientele locale, precum verdeturile proaspete si mirodeniile : coriandru, busuioc, ceapa verde, germeni de fasole si nuoc nam (sos de peste).

Cursurile de bucatarie vietnameza incep in pietele locale, printre boluri cu portocale, mormane de nuci de cocos si creveti uscati, stivuiti in piramide, parca imitand, palariile de paie ale negustorilor din apropiere.

Nu va faceti griji ca ii tulburati, vanzatorii sunt intotdeauna dispusi sa schimbe doua vorbe si sa se tocmeasca cu vizitatorii, chiar daca limbajul comun este alcatuit din gesturi si cativa dong, moneda locala.

Perioada optima : In general din noiembrie pana in aprilie, cand nu ploua. Din iunie pana in august este cald si umed, cu ploi intermitente, cateodata torentiale.

Durata calatoriei : O perioada de 10-14 zile ar fi ideala pentru a cunoaste mai bine bucataria locala a fiecarei regiuni.

de stiut : Calatoriti folosind un operator de turism bun, specializat pe aceasta tara, pentru a va bucura de cele mai interesante experiente culinare si pentru a avea acces in zone unice de pe rutele turistice din Vietnam.

Informatii utile : O modalitate de a savura aromele locale este de a manca preparatele STREET FOOD, dar aveti grija la alimentele crude.

Atractii :

  • Mancati intr-o vila coloniala restaurata, din Hanoi, unde lumanarile si ventilatoarele de tavan creeaza atmosfera romantica a unui film clasic.
  • Navigati prin haosul pietelor locale impreuna cu o bucatareasca locala cunoscuta, apoi aflati-i secretele legate de mancarurile gatite, in propria bucatarie.
  • Pregatiti un pranz vegetarian impreuna cu calugaritele budiste din Hanoi, apoi cinati cu ele si aflati mai multe despre stilul lor de viata unic.
  • Savurati produsele bucatariei in stil imperial, in fosta casa a printesei locale din Hue, aflata pe coasta centrala.
VIETNAMESE FOOD 2Sursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unica, National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!