Cafeaua BLUE MOUNTAIN, Jamaica.

Cafeaua BLUE MOUNTAIN, Jamaica.

0

Aroma deosebita a adus cafelei BLUE MOUNTAIN reputatia de „cea mai buna cafea din lume”.

Inaltandu-se la peste 2.134 m deasupra orasului Kingston, capitala insulei, Muntii Albastrii din Jamaica sunt chiar albastrii, fiind invaluiti mai tot timpul in ceata. Iar acesta este chiar unul dintre secretele cafelei – easte protejata de ceata, boabele se coc lent si capata o aroma deosebita.

Din Kingston, indreptati-va spre nord, in munti, catre The Cooperage, un catun unde se fabrica butoaie pentru trasportul boabelor, iar apoi continuati prin Guava Ridge, spre Mavis Bank.

Aici puteti vizita fabrica Jablum, unde puteti urmari procesul de selectare a boabelor (boabele se introduc intr-un bazin cu apa, cele de calitate proasta plutind la suprafata !), uscarea si prajirea.

Reveniti la Guava si indreptati-va spre nord, de-a lungul unui drum forestier accidentat, prin content Gap si Silver Hill, pana la Section, peste tot existand comunitati de cultivatori de cafea.

Cotiti spre vest, catre Hardwar Gap, treceti prin creasta muntelui si continuati spre Newcastle. Mai jos de Newcastle, vizitati Cold Spring Estate, unde puteti vedea instalatii de facut cafea din secolul XVIII, inclusiv bazine pentru sortare si gratare pentru prajirea cafelei.

Apoi coborati drumul serpuitor ce va ofera privelisti spectaculoase si ajungeti din nou in Kingston.

Perioada optima : Intervalul decembrie-aprilie, pentru a evita arsita verii, lunile cu umiditate ridicata, aprilie si noiembrie, dar si sezonul uraganelordin august si septembrie.

Durata calatoriei : Circa 64 km. Drumurile au serpentine si, deseori, sunt in stare proasta, de aceea rezervati-va 1 zi, dar 2 zile ar fi cel mai indicat.

De stiut : Avand in vedere starea proasta a drumurilor, ar trebui sa inchiriati o masina 4×4, dar rezervarea trebuie facuta din timp, daca doriti sa vizitatiOld Tavern Estate, ce apartine lui Alex Twyman.

Informatii utile : Aproape toata cafeaua BLUE MOUNTAIN este cultivata de proprietari de mici ferme, care sunt, de cele mai multe ori, incantati sa va prezinte fermele lor.

Atractii :

  • La Mavis Bank, admirati privelistea maiestuoasa a vaii raului Yallahs si varful Muntelui Albastru, cel mai inalt punct de pe insula – 2.256 m
  • Intre Content Gap si Silver Hill, opriti la Clydesdale, o pepiniera a Departamentului Forestier din Jamaica. O plimbare de 4 km va duce pana la frumoasa, dar oarecum neglijata gradina botanica Cinchona.
  • La Section, vizitati OLD TAVERNCOFFEE ESTATE, care apartine familiei Twyman, condusa de patrirhul ei, Alex, singurul producator independent de cafea BLUE MOUNTAIN.
BLUE MONTAIN COFFEESursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unica, National Geografic, Editura Litera.

 

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!