Inregistreaza-te · Autentificare · Contact
PUBLICITATE
 

Sfaturi utile in bucatarie - partea I

 
 
 
 
Postat pe 24 Jul 2012 la 16:54
 
 
Stiati ca.....

- AFINELE condimenteaza placut preparatele din vanat precum cele din caprioara, iepure, fazan, mistret ?
- AFUMATURILE sunt mult mai gustoase daca le fierbem in zeama de varza acra, amestecata cu ceva vin alb sec ?
- AFUMATURILE nu se pastreaza in locuri cu aer umed fiindca prind mucegai ? Locul lor este, pe cat posibil in podul casel sau intr-un loc bine aerisit.. De asemenea, mai pof fi pastrate si in lazi curate, asezate in straturi, despartite cu paie de ovaz tocate.
- AFUMATURILE mucegaite se spala bine in saramura concentrata, dupa care se zvanta usor si se ung usor cu grasime.
- ALBUSUL DE OU se poate pastra cateva zile daca turnati deasupra lui cateva picaturi de apa ?
- ALBUSUL OUALOR DE RATA nu se foloseste la prajituri ? Fiind prea gras el nu se bate spuma.
- Spuma ALBUSULUI DE OU nu se lichefiaza daca punem in ea zaharul in doua reprize : una cand incepem batutul lor si cealalta la final ?
- ALBUSUL se separa de galbenus spargand coaja cu un cui, dupa care il lasam sa se scurga usor ?
- ALBUSUL DE OU se intareste mai repede daca adaugam in el un praf de sare sau de zahar, sau cateva picaturi de lamaie sau de apa rece ?
- ALIMENTELE gatite nu trebuie pastrate in vase de arama, deoarece acestea coclesc si produc o otrava care ne poate dauna sanatatii ?
- ALIMENTELE invelite in frunza de feriga se vor altera mult mai greu ?
- ALUNELE, NUCILE sau MIGDALELE care urmeaza a fi maruntite cu mixerul trebuie amestecate cu putin zahar ( daca vor fi folosite la prajituri ) sau cu putina sare ( daca vor fi folosite la pateuri ) deoarece procedand astfel paletele aparatului nu se vor imbacsi asa de repede ?
- ANDIVELE isi pierd din amaraciune daca dupa ce le scoatem tulpina tare, le punem in apa amestecata cu lapte ?
- ANGHINAREA gatita nu se tine niciodata la frigider deoarece devine toxica ? Cel mai bine rezista cruda daca i se pastreaza si o bucata din tulpina ?
- APA CALDA, de la robinet, nu se foloseste la prepararea cafelei sau a mancarii, deoarece contine plumb ?
- ARPACASUL pentru coliva se fierbe la foc potrivit, fara a fi amestecat cu lingura. Cand este aproape gata, se adauga zaharul, apoi se baga la cuptor ca sa scada bine ? Nuca si mirodeniile se adauga a doua zi.