In cautare de SUSHI !

In cautare de SUSHI !

0

Incepeti dimineata la Tsukiji, cea mai mare piata de peste din lume !

PIATA DE PESTE TSUKIJI

Negustorii incep sa vanda de la ora 7 dimineata, iar piata este extrem de aglomerata intre orele 8.00 si 10.00.

De la ton congelat pana la icre de arici de mare (uni), multe dintre produse ajung in magazinele de sushi.

In piata puteti sta la coada la Sushi Dai sau Daiwa Sushi, pentru cel mai proaspat sushi din lume. Daca nu aveti timp sa asteptati, gasiti un restaurant de langa piata, care va ofera donburi – boluri mari de orez cu ton, somon, icre de somon (ikura), crab si icre de arici de mare.

Din piata, coborati pe Harumi-dori, spre Ginza. Aici, in depachika din Mitsukoshi sau Matsuya, puteti gasi diferite retete de sushi. Pestele de diverse feluri si legumele asezate peste orez sunt cunoscute drept chirashizushi, biscuitii din orez, peste care se asaza peste gatit sau marinat in otet, sunt oshizushi, iar rulourile sushi se numesc makizushi.

Apoi luati o cina de cinci stele la Kyubey Sushi din Ginza. Admirati cum este feliat pestele printr-o singura taietura.

Orezul lipicios, cu otet, este modelat atent intr-o forma cat o inghititura, deasupra se pune un pic de wasabi si se inveleste intr-o bucata de peste. Inmuiati sushi-ul, inmuiati partea cu peste in sos de soia si simtiti explozia aromelor in gura.

Perioada optima : Orice moment al anului.

Durata calatoriei : O zi ori incercati cate putin odata, timp de mai multe zile.

De stiut : La piata Tsikiji se poate ajunge pe linia Hibiya ori pe linia Oedo. Restaurantele traditionale cu sushi sunt foarte scumpe. Daca sunteti in vizita, poate ar fi bine sa va luati un translator, pentru ca, de obicei, restaurantele nu au meniuri in limba engleza. In restaurantele KAITEN-ZUSHI, unde farfuriile cu sushi circula in jurul salii de mese pe o banda rulanta, preturile sunt mai rezonabile.

Informatii utile : Luati cate o bucatica de ghimbir murat intre diferitele feluri de sushi – va curata palatul si subliniaza aromele. De regula, la sushi se bea ceai sau bere.

Atractii :

  • Faceti un tur cu ghid al Pietei de peste Tsukiji, care este extrem de curata. Desi pe aici trec tone de peste in fiecare zi, nu miroase deloc a peste.
  • Tiparul de mare (anago), prajit usor la gratar si uns cu putin sos de soia dulce, icrele de arici de mare (uni) si bonito (katsuo), garnisit cu ghimbir si arpagic, sunt divine.

SUSHI

Sursa material : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unica, National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!