Bucataria Cajun

Bucataria Cajun

0

Cand vorbesc despre bucataria cajun, oamenii pomenesc adesea de New Orleans, dar se insala amarnic.

Desi radacinile culinare caraibiano-creole ale acestui oras au capatat si influente cajun, pentru a merge la origini ar trebui sa va indreptati spre vest, cale de peste 150 km.

Bucataria cajun s-a nascut intr-o zona a Louisianei, cunoscuta sub numele Acadiana, unde colonistii francezi din Nova Scotie au fost mutati cu forta, in 1755, dupa ce au refuzat sa jure credinta coroanei britanice.

Lasata sa pluteasca in deriva pana pe coasta Louisianei de azi, populatia acadiana (azi, cajun) a transformat ghinionul in noroc, creand o bucatarie si un stil de viata care se pastreaza si acum.

Daca va stabiliti baza in Lafayette, capitala de drept a zonei Acadiana, puteti face excursii in Breaux Bridge, Avery Island, Opelousas, Carenco, Mansura, Basile si in alte orase cajun.

Acestor oameni le place sa sarbatoreasca, orase din Acadiana organizand festivaluri dedicate mancarurilor cajun, incepand cu orezul din Crowley, pana la BOUDIN (carnati facuti din ceapa, carne de porc si orez) la Carencro si la COCHON DE LAIT (purcel de lapte fript) la Mansura.

Perioada optima ptr. o astfel de calatorie : In general, in orice perioada a anului, insa arsita si umezeala de la sfarsitul verii sunt epuizante. Daca va incumetati sa infruntati aglomeratia din saptamanile dinaintea Pastelui, inarmati-va cu multa rabdare si cu simtul umorului.

Durata calatoriei : Cel putin 3 zile pentru a face calatorii de 1 zi, pornind din Lafayette, spre orasele cajun.

De retinut : Cele mai bune zboruri au destinatia New Orleans. Inchiriati o masina pentru drumul de 3 ore spre vest, pana in Lafayette. De acolo, majoritatea oraselor sunt la distante de maximum 1 ora si jumatate de mers cu masina.

Informatii utile : Lasati-va timp pentru a descoperii un TASSO special (sunca afumata puternic si picanta, folosita pentru aromarea sosurilor), intr-o mezelarie de pe marginea drumului.

ATRACTII :

  • Uitati-va dupa starci, egrete si poate chiar aligatori in mlastinile de pe marginea soselei, care leaga orasele cajun.
  • Savurati limbajul colorat al localnicilor, care „trec vremea in mod placut”
  • Ascultati muzica la acordeon si scripca in timp ce descoperiti secretul curatarii crustaceelor.
  • Puneti-va la incercare toleranta la capsaicina la McIlhenny’s Tabasco (renumitul sos iute !), de pe insula Avery, cea mai cunoscuta fabrica de sos iute.
BUCATARIE CAJUNSursa : Calatorii pentru o viata – 500 de locuri unice – National Geografic, Editura Litera.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!