CUM SE FIERBE HOMARUL ?

CUM SE FIERBE HOMARUL ?

0

Mai intâi luaţi o oală mare. Cu cât puneţi la fiert mai multă apă, cu atât va incepe să fiarbă mai repede homarul, pentru că homarul nu răceşte apa, aşa cum s-ar intampla dacă ar fi puţină apă.
Intr-o oală mare fierbeţi destulă apă ca să acopere bine homarul şi să inceapă să fiarbă repede. Adăugaţi in apă şi sare.
Incălziţi cuptorul la 100 grade Celsius.
Daţi drumul homarului in apă şi lăsaţi-l să fiarbă incet timp de 5 minute pentru 700 grame de homar şi incă un minut pentru fiecare 250 grame de homar in plus.
Scoateţi homarul cu cleştele şi băgaţi-l in cuptor pe o tava. Inainte de a servi, lăsaţi homarul in cuptor 10 minute. Metoda garantează că este pătruns, fără a fi prea făcut.
CUM SE GĂTEŞTE ?
Puţine persoane folosesc această metodă, dar este singura care garantează frăgezimea. Homarii au nevoie de 3 ore până să fie gata. Veţi şti că s-au făcut când devin roşii.
Clătiţi homarul şi omorâţi-l infigând un cuţit de bucătar la baza capului.
Puneţi homarul intr-o oală cu 1 cană de vin şi 1 cană de apă şi, dacă vă place, cu câteva fire de haşmă tocate.
Acoperiţi oala şi aşezaţi-o pe aragaz, la foc mic. Mişcaţi homarul in apă la fiecare 30 minute, ca să vă asiguraţi că fierbe uniform.
METODE DE PREPARARE.
Dacă scoateţi carnea homarului inainte de a-l servi, le faceţi musafirilor o enormă favoare. Pentru că scoaterea cărnii din homar in ultimul moment este pierdere de timp, este posibil să preparaţi şi să curăţaţi homarul din timp şi apoi să il incălziţi in cuptorul cu microunde. Oricum, este esenţial să nu se incingă prea tare carnea.
METODA CUPTORULUI.
Incălziţi cuptorul la 80 grade Celsius, sau la treapta cea mai mică. Aşezaţi carnea gătită intr-o tavă antiaderentă unsă cu unt. Acoperiţi carnea cu o folie care să atingă suprafaţa homarului. Incălziţi homarul in cuptor 10 minute, până când carnea se simte fierbinte la atingere.
METODA MICROUNDE.
Puneţi carnea in cuptorul cu microunde, pe un platou sigur şi acoperiţi cu o folie care să atingă suprafaţa homarului. Cuptorul se incinge in 10 secunde. Mutaţi carnea şi verificaţi cât este de caldă. Mai incălziţi 5 secunde, repozitionaţi carnea şi testaţi temperatura. Continuaţi la fel până când carnea este caldă, dar nu foarte fierbinte.

SECRETUL BUCĂTARULUI :
–    Când prezentaţi cozile de homar in medalioana rotunde, e neplăcut să constataţi că sunt strânse răsucit. Ca să evitaţi acest lucru, strecuraţi o broşetă de lemn de-a lungul membranei de sub coada homarului. De asemenea, puteţi lega homarii faţă in faţă, cu o aţă.

Peste 1000 reţete culinare profesionale, structurate pe 10 şi 100 de porţii, cu gramajul per porţie dar şi cu valorile nutritive pentru fiecare porţie găsiţi in reţetarul in format PDF : „REŢETELE BUNICULUI – Vol.1”.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!