CRUSTACEELE.

CRUSTACEELE.

0

Principalul mod de a diferenţia crustaceele este lungimea cozii, toate sau aproape toate având cinci perechi de picioare.

Familia crabilor (crabul, păianjenul de mare etc) reprezintă totalitatea crustaceelor cu coadă scurtă, in timp ce creveţii, langustele şi toate rudele lor sunt crustacee cu coadă lungă.

Crustaceele se cumpără vii sau gata preparate, in cel din urmă caz acestea putând fi proaspete sau congelate.

Nu cumpăraţi niciodată crustacee moarte şi nu le mâncaţi crude, deoarece pot fi toxice.

Pentru a vă asigura de prospeţimea unui crustaceu, trebuie să aveţi in vedere câteva observaţii simple, dar esenţiale :
–    Animalul trebuie să fie greu
–    Trebuie să mişte şi să nu fie amorf
–    Trebuie să aibă toate picioarele
–    Carapacea nu trebuie să fie uscată sau vâscoasă.

Odată ce v-aţi asigurat că este viu, cum vă asiguraţi că va fi bun ?

Crustaceele sunt animale cu corp moale, apărat de o carapace dură. Pe măsură ce cresc, işi schimbă carapacea, ceea ce inseamnă că schimbă carapacea prea mică (năpârlesc). La sfârşitul năpârlirii noua carapace este moale şi animalul este foarte slab.

Pentru a vă asigura că luaţi crustacee cărnoase, trebuie să le alegeţi pe cele a căror carapace este acoperită de mici cochilii, semn că şi-a schimbat carapacea de multă vreme şi, deci, cea nouă este plină de carne.

Crustaceul trebuie să fie foarte greu. Dacă puteţi alegeţi femele, adesea mai cărnoase decât masculii.

Este destul de simplu să le recunoaşteţi la crabi, lingula abdominală a femelei fiind rotunjită, in vreme ce a masculului este triunghiulară.

La crustaceele cu coadă lungă, prima pereche de picioare de sub abdomenul masculului este dură şi lată, in vreme ce aceleaşi picioare ale femelei sunt subţiri şi moi.

Gătiţi crustaceele in apă sau in court-bouillon clocotind, repede, ca să nu işi piardă gustul.

SECRETUL BUCĂTARULUI :
–    Homarul a fost scos din mare de multă vreme ? Dacă nu are antenele lungi inseamnă că a stat cam mult in acvariu şi că un alt crustaceu i-a devorat antenele. In timpul petrecut in acvariu homarul nu se hrăneşte, deci animalul este slăbit.
–    Dacă crustaceul a pierdut un picior, acoperiţi gaura cu puţin miez de pâine, ca să evitaţi să se golească in timp ce il gătiţi !

Peste 1000 reţete culinare profesionale, structurate pe 10 şi 100 de porţii, cu gramajul per porţie dar şi cu valorile nutritive pentru fiecare porţie găsiţi in reţetarul in format PDF : „REŢETELE BUNICULUI – Vol.1”.

Related Articles:

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Categories : Blog
Nu m-a impresionatAm gatit, e usorInteresant, o sa gatesc si euCred ca am mancat doar la restaurante de lux!Super tare! (Nu exista voturi, inca)
Loading...

Scrie parerea ta!